małe dzieci

Rozmowy o tym co się dzieje w parafi oraz wokół niej. Strona parafialna.

małe dzieci

Postprzez szlajsa » 9 maja 2010, o 19:25

Chciałbym zwrócić uwagę na małe dzieci w kościele. Nie wiem czy rodzice/dziadkowie tego nie czują że płacz ich pociech czy rozrabianie przeszkadza innym. Kościół to nie przedszkole a skoro nie potrafią dziecku wytłumaczyć gdzie się znajduje albo jest za małe to po co z nim przychodzą, i tak nic nie wie z tego co to za miejsce i co się dzieje.Kiedyś jeżeli była taka sytuacja opiekun z dzieckiem po prostu wychodził. Czy ksiądz prowadzący dane nabożeństwo ma je przerwać i poprosić w takiej sytuacji o uspokojenie dziecka ewentualnie o opuszczenie kościoła? I jakie by były od razu rozmowy że kogoś ksiądz wygonił z kościoła, obraza na całą wieś .
szlajsa

Re: małe dzieci

Postprzez gość » 10 maja 2010, o 07:11

dodam, że oprócz dzieci przeszkadza mi jeszcze załatwianie przez proboszcza służbowych spraw z organistą na mszy, oraz promowanie szczególnie przed wyborami kandydatów na różne kobiórskie stanowiska
gość

małe dzieci

Postprzez Zeratul » 10 maja 2010, o 19:49

bez sensu, przecież to nie dotyczy tylko Kobióra, tutaj to jeszcze nic. Ostatnio byłem na mszy w Panewnikach tam dziecko latało sobie po tych bocznych drewnianych ołtarzach że hałas był taki że aż nie było słychać kazania, a sam rodzic się tylko patrzył i nic nie robił, dopiero po 15 min jakaś kobieta poszła zwrócić uwage to wziął dzieciaka pod ręke a po 10 minutach znowu się zaczęło... Ksiądz nie zwrócił uwagi. Tak to już niestety ostatnio bywa... bezstresowe wychowanie?
Zeratul

Zdjęć: 5

małe dzieci

Postprzez szlajsa » 11 maja 2010, o 19:27

to nie jest bez sensu...bez sensu jest to że jeden mały dzieciak rozprasza całą grupę i wszyscy siedzą cicho , i nikt nie zwraca uwagi. A swoją drogą jaka musi być tępa osoba opiekująca się nim że dopuszcza do takich sytuacji.Jak dla mnie to taka osoba nie powinna uczestniczyć w nabożeństwach i uważam że grzeszy , chyba że chodzi do kościoła nie po to żeby się pomodlić tylko żeby się pokazać, no i się pokazuje....
szlajsa

małe dzieci

Postprzez gosc » 26 cze 2010, o 08:20

szlajza ty jesteś katolik - TO WIDAC JAK NIC. jak rodzic nie pojdzie sie pomodlic bo bedzie opiekowal sie dzieckiem w domu to mu faroż na koledzie wypomni, a jak pojdzie do kosciola sam, to gdzie niby to male dziecko ma ten odpowiedzialny rodzic zostawic. u ciebie na polu miedzy burakami? a nie przeszkadzaja ci ludzie co wlepiaja slepia w innych zamiast w oltarz zeby po mysz poobgadywac? moze ich ksiadz powinien upominac?
gosc

małe dzieci

Postprzez kerad » 6 sie 2010, o 20:08

SZLAJSA -TY to chyba mocherowy jesteś, przyszłośc narodu CI przeszkadza a chodzący na ofiare to niby nie?ale tu przynajmniej możesz zobaczy jak kto jest ubrany itp........... :D :D :D
kerad

małe dzieci

Postprzez szlajsa » 36 minut temu

kerad i gość nie wiem ile macie lat ale pewnie nie za dużo , bo nie pamiętacie że 20..30 lat temu takich rzeczy nie było a gdy dziecko było łoszkile to rodzic szedł z nim do zakrystii ale taka jest różnica pomiędzy teraźniejszymi rodzicami a poprzednimi ... przedtem nie było bezstresowego wychowania i ludzie wyrośli na ludzi dziś jest wszystko wolno to macie co macie.... a jeżeli tak ma wyglądać nasz naród i jego przyszłość to ja dziękuję ale wysiadam....
szlajsa

Powrót do Parafia Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny

Wyślij odpowiedź

Emotikony
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
Cytuj zaznaczone

Przepisz ten kod dokładnie tak, jak jest wyświetlony na obrazku. Składa się on tylko z dużych liter i cyfr (z wyjątkiem zera).